Illustrasjon

Støydempende glass

Vender vinduene dine mot en trafikkert vei eller annen støykilde? Da bør du vurdere støydempende glass i dine vinduer.

Støy kan gå utover både søvn og livskvalitet. Vi tilbyr derfor lydisolerende glass i flere ulike styrker og kvaliteter, slik at vinduene tilpasses dine behov og ønsker. På den måten oppnår du best mulig skjerming, uavhengig av ditt støyproblem.

Illustrasjon

Selvrensende glass

Har du vinduer som er vanskelig å komme til? Er boligen din utsatt for salt vind fra havet eller står nært et stort tre? Da er selvrensende glass løsningen for deg!

Et selvrensende glass har et hardt belegg på utsiden av glasset som er utviklet med nanoteknologi, og gjør at UV-stråler brenner løs skitt og smuss. Nedbør og/eller spyling fra hageslangen gjør at smusset enkelt renner av. Effekten varer hele vinduets levetid, og krever ikke ekstra vedlikehold.

Illustrasjon

Sikkerhetsglass

Glass som er herdet eller laminert. Gjør glasset sterkere og forhindrer personskader dersom glasset skulle knuse. Alle vinduer plassert mindre enn 80cm over bakken skal etter forskriftene ha sikkerhetsglass. Det kan også være hensiktsmessig med sikkerhetsglass på alle store glassflater i boligen, i tillegg til innbruddsutsatte vinduer som kjellervinduer og terrassedører.

Illustrasjon

Solskjerming

Soldempende glass slipper inn lysstråler, men stopper varmestråler. Dermed unngår du overoppheting og får et svalere inneklima. Vi anbefaler solskjermende glass i vinduer vendt mot sør og vest. I kombinasjon med laminert glass blokkeres også UV-stråler slik at du beskytter møbler og parkett.

Illustrasjon

Antidugg

Et godt isolert vindu kan bli ekstra kaldt på utsiden ettersom varmen ikke trenger ut. Ruten kan derfor få lavere temperatur enn luften ute, noe som medfører at det dannes kondens. Utvendig kondens er dermed et tegn på at du har godt isolerte vinduer, men det kan likevel være sjenerende og hindre utsikt.

Ønsker du å minske forekomsten av utvendig dugg, anbefaler vi glass med Antidugg. Ruten vil da ha et ytre belegg som minsker dråpenes overflatespenning, slik at dugg ikke setter seg så lett på glasset.

Illustrasjon

Alu-bekledning

Gir vedlikeholdsfrie vinduer og er et naturlig førstevalg for barske, norske klimaforhold!

Med aluminiumsbekledde vinduer trenger du ikke å skape og male, og du kan få de i hvilken som helst NCS S eller RAL farge. Utseende er tilnærmet likt treverket under, som fremdeles vil gi den den gode, lune følelsen innendørs.

Illustrasjon

Sprosser

For mange er klassiske vinduer synonymt med sprosser. Det er en enkel og virkningsfull detalj som tilfører huset ekstra karakter.

I enkelte tilfeller, for eksempel ved rehabilitering, kan det være påkrevd med sprosser for å bevare husets opprinnelige utseende.

Illustrasjon

Tilbehør

Tilbehør til Frekhaug Vinduet kommer i mange ulike utførelser, slik at du kan velge det uttrykket som passer best for akkurat din bolig.

Tilbehør gir det lille ekstra, og gjør vinduene dine til en del av interiøret. Velg mellom ulike typer hasper, hengsler, stormkroker mm.

Illustrasjon

Fargevalg

Våre vinduer leveres i standard hvit (NCS S 0502Y). Du kan også velge mellom over 40.000 andre farger. Vi leverer også vinduer med ulik farge ute og inne.

Tilvalg og detaljer, som hengsler og bunnglasslist kan også leveres i den fargen du ønsker.

Snakk med din forhandler om fargevalg, vi er helt sikre på at du vil finne fargen du er ute etter!