Illustrasjon

Støydempende glass

Bor du rett ved en vei eller andre støykilder? Da bør du vurdere støydempende glass i vinduene dine. Støydempende glass finnes i flere ulike styrker, og kan spesialtilpasses den enkelte støykilde. På den måten oppnår du best mulig skjerming, uansett hva ditt støyproblem består i.

Illustrasjon

Selvrensende glass

Glasset har et hardt, utvendig belegg som gjør at UV-strålene ”brenner” vekk fettpartiklene i smusset. Når det regner på glasset så renner skitten av! Selvrensende glass er en særlig fordel i høyden og andre steder det er vanskelig å komme til. Effekten varer hele vinduets levetid, og krever ikke ekstra vedlikehold.

Illustrasjon

Sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass er glass som er herdet eller laminert, og dermed forhindrer at du skjærer deg på det hvis det knuser. Alle vinduer som er plassert mindre enn 80 cm fra bakken skal etter forskriftene ha sikkerhetsglass. I tillegg kan det være hensiktsmessig på alle store glassflater i boligen, som kjellervinduer og terrassedører.

Illustrasjon

Solskjerming

Tilnærmet klart spesialglass som stopper 70 prosent av varmen og 30 prosent av lyset fra å trenge inn i rommet. Solavskjermende glass gjør boligen svalere på varme dager, og anbefales mot sør og vest. I kombinasjon med laminert glass blokkeres også UV-strålingen, og du unngår falming av møbler og parkett.

Illustrasjon

Super Energiglass

Energiglass skiller seg fra andre glass ved at mellomrommet mellom glassplatene er fylt med gass, noe som reduserer varmetapet betraktelig. Super Energiglass består av to glass, der det ene har energibelegg, og hvor tomrommet mellom glassene er fylt med argongass. Super Energiglass er standard på alle Frekhaug vinduer.

Illustrasjon

Alubekledning

Aluminiumsprofiler på utsiden gjør vinduene dine vedlikeholdsfrie. Dette er spesielt gunstig for boliger som ligger værhardt til, og som ellers må vedlikeholdes ofte. Våre aluminiumskledde vinduer leveres i samme klassiske utførelse som våre øvrige vinduer, og fra innsiden ser du ingen forskjell.

Illustrasjon

Sprosser

For mange er klassiske vinduer synonymt med sprosser. På Frekhaug Vinduet kan du velge mellom:

  • Avtagbare sprosser i PVC
  • Avtagbare sprosser i tre
  • Pålimte sprosser
  • Aluminiumssprosser
  • Gjennomgående sprosser
  • Spesialsprosser
Illustrasjon

Tilbehør

Tilbehør til Frekhaug Vinduet kommer i mange ulike utførelser, slik at du kan velge det uttrykket som passer best for akkurat din bolig. Velg for eksempel mellom standard eller dråpeformet haspe, i enten messing, aluminium eller sortlakkert.

Illustrasjon

Fargevalg

Våre vinduer leveres normalt i standard hvit, men du kan også velge mellom 40.000 andre farger. Vi tilbyr nemlig alle fargekoder i NCS og RAL, de to mest brukte fargesystemene på markedet. Blant disse finner du definitivt fargen du er ute etter!